【迷你倉之心跳回憶】

「你幾時捨得掉咗啲嘢佢?」呢句說話你家人又或另一半經常同你講?係~無錯~全屋被大大小小嘅物品攻陷,有一刻你懷疑幾萬蚊呎價嘅樓,到底係畀死物住定人住?你心底好明白,呢啲對阿豬阿狗嚟講可能係雜物,但對你嚟講絕對係珍貴嘅回憶同物件! 回憶其實唔一定要掉咗佢,可以好好收藏喺迷你倉! 你有無需要租用迷你倉?

MORE

【入迷你倉前的小準備】整理防潮小知識

一到三、四月回南天,天氣潮濕悶熱,濕度又高,曬唔乾嘅衣物最易有異味,物品同家具有可能因受潮而發霉損壞,如果受損嘅係一啲好有紀念價值或重要嘅物品,就真係令人頭痛又心痛!所以有人會選擇將衣物用品放入迷你倉存放。(你有無需要租用迷你倉?)除咗因為可以為屋企騰出更多空間之外,亦有部份人考慮到迷你倉有24小時冷氣系統,有一個通爽又企理嘅存放環境,對住呢啲潮濕嘅天氣都冇有怕!

MORE

2018 年度亞洲新銳品牌大獎

蘋果迷你倉榮獲《亞洲週刊》頒發「2018年度亞洲新銳品牌大獎」,優質的服務水平再次備受肯定。作為一個「亞洲新銳品牌」,蘋果迷你倉會繼續為客戶提供優質的倉存服務,未來會不斷加強資訊科技的發展與應用,為客戶提供更佳的服務體驗及更多方便。

MORE

2018年度傑出員工選舉頒獎典禮

蘋果迷你倉-2018年度傑出員工選舉頒獎典禮已順利舉行,早前經過一輪投票及討論,當日予以嘉許在過去一年有優秀表現的同事,亦感謝各崗位同事的付出及努力,令蘋果迷你倉繼續發光發亮。

MORE

2019年週年晚宴

公司年度盛事-籌備多時的週年晚宴已圓滿結束。感謝各位同事盛裝出席,每年必備的遊戲環節, 大家都施展渾身解數,全程投入。表演唱歌環節,大家都為表演者助興,而萬眾期待的抽獎部份更是將氣氛推至最高,好不熱鬧。

MORE

迷你倉需求測驗

迷你倉需求測驗 我需要用迷你倉嗎?

香港樓價居高不下,人人都想搵到一個屬於自己嘅理想安樂蝸,但係幻想係美麗,現實係殘酷嘅!喺樓價高企嘅情況下,地產發展商都紛紛將單位分為納米樓出售,喺百幾兩百幾尺嘅空間要放哂全屋嘅傢俬電器,真係難過上太空!?無奈現實係幾咁殘酷,樓市有升無跌,想要上車,我哋都要低頭入手納米樓!

MORE