現租戶免費領取酒精搓手液

蘋果迷你倉與各位攜手抗疫!由2020年4月2日起,現租戶可憑智能卡到指定分店領取酒精搓手液(30ml)乙支,數量有限,先到先得,派完即止。

讓我們一起保持清潔衛生,共抗「疫」境。

【「疫」境齊自強 】零售業篇

本地疫情持續,市民減少消費,經濟環境亦因而轉趨疲弱,對企業的營商環境帶來極大衝擊,尤其以對零售業的影响最為直接。响呢個嚴峻的營商環境下,零售業當然需要千方百計「疫」境自強,各位不妨參考一下以下嘅方法:

MORE

有心企業2017-2020-感謝狀

由香港青年協會主辦的有心計劃致力表揚及嘉許工商企業對推動青年參與義工的支持,同時鼓勵工商企業發揮企業社會責任。蘋果迷你倉很高興獲得有心企業2017-2020感謝狀。

MORE

【足不出戶 輕鬆解決儲存需要】

家陣疫情持續,出街真係可免則免,縱使您想租返個迷你倉去解決儲存嘅煩惱,但係响呢個非常時期仲要四圍撲去睇倉,真係一諗起都怕怕。想足不出戶就搵到心儀嘅迷你倉? 蘋果迷你倉可以幫到您!

MORE

「年廿八,洗邋遢!」 歲晚大掃除秘訣大集合

年近歲晚,每家每戶都會進行大掃除,以迎接農曆新年嘅蒞臨。俗語有云:「年廿八,洗邋遢」,在中國傳統習俗上,「年廿八」係進行大掃除的日子,但有無諗過何解「洗邋遢」一定要等到「年廿八」?「年廿七」或者「年廿九」先做大掃除其實又得唔得呢?

MORE