【足不出戶 輕鬆解決儲存需要】

家陣疫情持續,出街真係可免則免,縱使您想租返個迷你倉去解決儲存嘅煩惱,但係响呢個非常時期仲要四圍撲去睇倉,真係一諗起都怕怕。想足不出戶就搵到心儀嘅迷你倉? 蘋果迷你倉可以幫到您!

MORE

「年廿八,洗邋遢!」 歲晚大掃除秘訣大集合

年近歲晚,每家每戶都會進行大掃除,以迎接農曆新年嘅蒞臨。俗語有云:「年廿八,洗邋遢」,在中國傳統習俗上,「年廿八」係進行大掃除的日子,但有無諗過何解「洗邋遢」一定要等到「年廿八」?「年廿七」或者「年廿九」先做大掃除其實又得唔得呢?

MORE

第13屆『人人有利事』(2020)

『蘋果迷你倉』一向積極參與慈善活動,新春伊始,我們響應由香港基督教服務處舉辦的第十三屆『人人有利事』活動,鼓勵各位捐出一封利是或捐款 (金額不拘) ,在新春喜氣洋洋的日子,一同感受施比受更為有福的喜悅。善款將用於維持及發展香港基督教服務處各項非政府資助服務,以回應社會的需要,幫助被忽略的社群。

MORE

【收納鼻祖】山下英子教您751收納法則

「斷捨離」係日本雜物管理諮詢師山下英子所提倡的概念,簡單嚟講就係狠狠地拋棄不需要或少用嘅物品,藉著對物品進行「減法」,來為自己的生活「加分」。正因為有「斷捨離」的概念,從而就引申出「751收納法則」,就等小編為大家介紹吓咩係「751收納法則」啦!

MORE

4招抗塵螨敏感方法.同過敏反應講分手!

塵螨最喜歡生長在溫暖潮濕的環境中,並以人類或動物脫落嘅皮屑、毛髮維生。在致敏原檢測當中,因塵螨而導致過敏反應(例如經常流鼻水或打乞嚏)的人佔90%,可見塵螨致敏的普遍性。其實例如梳化、床舖、窗簾、毛公仔等,都係塵螨嘅聚腳地,一定要做好日常清潔。今日,小編就教大家幾個方法,做好布製品清潔,預防塵螨敏感!

MORE

傑出員工選舉 2019

蘋果迷你倉已踏入第15年,由過去提供一般的倉存服務,到今天成為多元化的儲存方案專家,有賴客戶的信心及回饋,及各崗位成員的付出及努力,一直支持及推動集團的發展。

MORE

「第十屆香港傑出企業公民獎」

香港生產力促進局主辦、公民教育委員會合辦的「第十屆香港傑出企業公民獎」,目的為表揚積極履行社會責任的企業。今年,「蘋果迷你倉」很高興再次榮獲企業組別嘉許標誌。我們會繼續積極推動社會責任政策,回饋社會。

MORE